Ministerul Fondurilor Europene anunţă deschiderea apelului „RO-17 Green Industry Innovation Programme Romania” în vederea întăririi relaţiilor bilaterale între România şi Norvegia. Apelul este de tip „Seed Money and Travel Support”, iar operatorul de program pentru acest apel este Innovation Norway.

Apelul „RO-17 Green Industry Innovation Programme Romania” îşi propune să susţină pregătirea viitoarelor proiecte româno-norvegiene prin două măsuri financiare:

  1. Sprijin pentru călătorie în vederea stabilirii de parteneriate româno-norvegiene.
  2. Pregătirea viitoarelor proiecte dezvoltate în parteneriat româno-norvegian.

În cadrul măsurii „1. Sprijin pentru călătorie în vederea stabilirii de parteneriate româno-norvegiene” se acordă o sumă forfetară de 1200 EUR în scopul întâlnirii potenţialilor parteneri norvegieni şi dezvoltării de viitoare proiecte. Depunerea este continuă, până la epuizarea bugetului alocat. Data maximă a eligibilităţii cheltuielilor este 30 aprilie 2017. Finanţarea se efectuează sub formă de ajutor de minimis (conform Regulamentului UE nr.1407/2013), pe principiul rambursării.

Prin intermediul măsurii „2. Pregătirea viitoarelor proiecte dezvoltate în parteneriat româno-norvegian” se urmăreşte finanţarea activităţilor externe necesare pentru dezvoltarea proiectelor bilaterale în domeniul inovării în industria verde din România. Sunt avute în vedere în principal ariile tematice referitoare la energii regenerabile, sustenabilitate şi inovare din programele Eureka-Eurostars, Horizon 2020, EEA and Norway Grants precum şi alte programe europene relevante. În cadrul acestei măsuri se acordă o sumă de până la 10.000 EUR, dar nu mai mult de 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Finanţarea se efectuează sub formă de ajutor de minimis (conform Regulamentului UE nr.1407/2013), pe principiul rambursării. Data limită pentru depunerea propunerilor este 30 noiembrie 2016. Bugetul total disponibil pentru această măsură este de 100.000 EUR.

Finanţarea poate fi solicitată de companii private şi organizaţii nonguvernamentale din România şi de orice tip de persoane juridice din Norvegia.

Mai multe informaţii privind apelul lansat, condiţiile de eligibilitate şi documentele necesare pentru finanţare se găsesc pe pagina programului „Green Industry Innovation Programme Romania”, la adresa: http://www.norwaygrants-greeninnovation.no/en/Bulgaria/Romania/.

Informaţii pot fi găsite şi pe pagina: http://www.eeagrants.ro/-/innovation-norway-a-lansat-un-nou-apel-de-finantare-pentru-relatii-bilaterale-in-cadrul-programului-inovare-in-industria-verde-din-romania-in-valoare-.