25.04.2019

Ultimele zile de înregistrare la Conferința TandemAEROdays19.20

Organizată sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Conferinţa8th European Aeronautics Days Bucharest - 2019 and Berlin - 2020 -TandemAEROdays 19.20 are loc în perioada 27-30 mai 2019, la Palatul Parlamentului din Bucureşti şi urmăreşte diseminarea rezultatelor ştiinţifice din cercetare şi inovare în aeronautică şi transport aerian, reflectând priorităţile şi strategiile stabilite în cadrul programelor-cadru de cercetare ale Uniunii Europene.

Sunt programate patru zile de sesiuni plenare și tehnice de lucru, câteva vizite la cele mai importante facilități de cercetare și industriale, precum și multe oportunități de socializare, care vor aduce împreună la București o arie largă și comprehensivă de speakeri și participanți.

http://www.tandemaerodays19-20.eu/media/

Înregistrarea la eveniment se va face exclusiv online, accesând link-ul: http://www.tandemaerodays19-20.eu/registration/

Persoană de contact UEFISCDI:
Andreea Popa
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

SAVE THE DATE – Conferința Innovative Enterprise Week Bucharest 2019: 19-21 Iunie 2019

UEFISCDI organizează, în colaborare cu Ministerul Cercetării și Inovării și Comisia Europeană, sub auspiciile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, conferința Innovative Enterprise Week Bucharest 2019. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 iunie 2019, la București, în Aula Nouă a Universității Politehnica din București.

Pe parcursul celor trei zile, conferința se va concentra pe trei subiecte principale, în linie cu viitorul Program de cercetare și inovare al UE (2021-2027) – Orizont Europa: Pathfinder, Accelerator, Instrumente financiare.

Evenimentul reprezintă un prilej oportun pentru a dezbate la nivel înalt marile provocări ale noului Program european ce sprijină trecerea de la știință la tehnologie și la inovare și pentru a promova profilul Consiliului European pentru Inovare și a continua programele europene de susținere a inovării și tehnologiei, devenite un succes pe parcursul a câtorva decenii.

Conferința va aduna decidenți politici, oameni de știință, cercetători, inovatori, investitori (de exemplu, business angels), reprezentanți ai mediului de afaceri, etc. Evenimentul va aduce pe scenă speakeri cu experiență din UE și din afară, care vor aborda cele mai importante subiecte în finanțarea inovării aflate în dezbatere astăzi. Evenimentul va permite o participare largă a cetățenilor și a organizațiilor interesate de sprijinirea și încurajarea excelenței științifice și inovării.

Participarea la eveniment este gratuită, în baza unei înregistrări online, în prealabil, pe http://innoenterprisebucharest2019.eu/. Înscrierile se vor deschide la începutul lunii mai 2019. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați periodic website-ul evenimentului sau să ne scrieți la contact@innoenterprisebucharest2019.eu.

Persoană de contact UEFISCDI:
Marius Mitroi
E-mail: contact@innoenterprisebucharest2019.eu

Conferința de lansare a proiectului "Calitate în învățământul superior: internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc"

În data de 18 aprilie 2019 a avut loc conferința de lansare a proiectului "Calitate în învățământul superior: internaționalizare și baze de date pentru dezvoltarea învățământului românesc", cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) și derulat de UEFISCDI în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, in perioada 2019-2021.

Evenimentul a reunit peste 80 de participanți, reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, universităților, structurilor cu responsabilități în domeniul educației sau a organizațiilor studențești.

Prezentările și discuțiile din cadrul conferinței au subliniat necesitatea tematicilor abordate de proiect: studii și analize care să conducă la politici bazate pe evidențe; consultarea studenților pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și de studiu; promovarea învățământului superior în plan internațional, într-o manieră concentrată; colaborarea cu consiliile consultative MEN pentru îmbunătățirea finanțării instituționale, a practicilor de etică și integritate sau a proceselor de abilitare; adaptarea ofertei educaționale la dinamica profesiilor emergente; fundamentarea proceselor decizionale pe date.

Detalii privind proiectul sunt disponibile la adresa: http://pocu-intl.uefiscdi.ro/.

Persoană de contact UEFISCDI:
Cezar Hâj
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Portalul StudyinRomania la NAFSA 2019 Annual Conference & Expo

NAFSA Annual Conference & Expo constituie cel mai important eveniment internațional dedicat specialiștilor în educație, anul acesta desfășurând-se în perioada 26 - 31 mai 2019 la Washington DC și beneficiind de participarea a peste 10.000 de profesioniști din toată lumea.

Astfel, alături de un consorțiu format din 24 de universități din România, sub egida Consiliului Național al Rectorilor, UEFISCDI va susține la NAFSA 2019 Annual Conference & Expo promovarea programelor de studii universitare licență, master și doctorat din România existente în platforma Study in Romania (www.studyinromania.gov.ro).

Platforma Study in Romania (SiR) promovează învăţământul superior românesc la nivel global, contribuind la atragerea studenţilor naţionali şi internaţionali în programe de studiu din oferta educaţională a universităţilor româneşti. Informaţia din platformă este asigurată de universităţi, care au, astfel, oportunitatea de a utiliza un instrument de promovare facil, ce contribuie la internaţionalizarea învăţământului superior românesc.

Mai multe informații sunt disponibile la adresa: www.studyinromania.gov.ro.

Persoană de contact UEFISCDI:
Irina Geantă
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Consultare publică proiect privind Codul Național de Etică a Cercetării Științifice (CoNaEtic)

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) supune consultării publice proiectul privind Codul Național de Etică a Cercetării Științifice (CoNaEtic).

Propunerile/observaţiile cu privire la conţinutul proiectului se primesc până la data de30 mai 2019 pe adresa de e-mail: secretariat.cnecsdti@research.gov.ro.

Conţinutul proiectului privind Codul Național de Etică a Cercetării Științifice (CoNaEtic) este disponibil la adresa:http://www.research.gov.ro/ro/articol/5030/de-etica-a-cercetarii-tiin-ifice-dezvoltarii-tehnologice-i-inovari-cnecsdti-supune-consultarii-publice-proiectul-privind-codul-na-ional-de-etica-a-cercetarii-tiin-ifice-conaetic