În 2017, Consiliul European pentru Cercetare (ERC - “European Research Council”) aniversează 10 ani de la înființare, perioadă în care  a avut un rol deosebit în încurajarea cercetării de excelență în Europa, prin finanțarea competitivă și sprijinirea celor mai buni cercetători în toate domeniile și de orice naționalitate.

 

Consiliul European pentru Cercetare reprezintă un reper important în transformarea Europei într-un centru global de excelență în cercetarea de frontieră.

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea ERC au loc o serie de manifestări aniversare în cadrul agendei ”ERC Week”- European Research Council Executive Agency".

 

În acest context, Universitatea Politehnica din București va marca acest moment prin evenimentul intitulat ERC Starting Grants – Insights from a PI’s perspective, care va avea loc în data de 17 martie 2017, începând cu ora 09:00, în sala A03 din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației.

 

Cu această ocazie vă invităm la evenimentul aniversar care va cuprinde o prezentare a acestui organism, a apelurilor ERC, statistici la nivel european și național privind participarea la apelurile ERC, modul în care Strategia Națională CDI sprijină și încurajează cercetarea de frontieră (Elena Dinu – NCP ERC – Ministerul Cercetării și Inovării), dar și povești ERC de succes (Alina Mihaela Bădescu – UPB).