Propunerile de proiecte de mobilitate in invatamantul superior 2018 se depun in vederea finantarii in mod centralizat de catre Universitatea Politehnica din Bucuresti, prin Serviciul Dezvoltare –  Contractare, Direcția Fonduri Europene       ( Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.). 

 

 

Acest apel sprijina studentii din UPB prin efectuarea de mobilitati de studiu (minimum 3 luni, maximum 12 luni) si de stagiu (minimum 2 luni, maximum 12 luni), in cadrul aceluiasi an universitar. De asemenea, in cadrul acestui apel pot efectua mobilitati si cadrele didactice, acestea putand fi atat mobilitati de predare, cat si de formare, pe o perioada de minim 2 zile si maxim 2 saptamani, cu respectarea conditiei de minim 8 ore/mobilitate in cazul celei de predare.

 

Sunt eligibili studentii inscrisi in ciclul de studii licenta (incepand cu anul II), masterat, doctorat, precum si absolventii recenti, cu respectarea urmatoarelor conditii: sunt selectati inainte de absolvire, iar mobilitatea se va desfasura in maxim 12 luni de la absolvire.

 

Comparativ programului Erasmus, finantarea mobilitatii este substantial mai generoasa, dar mobilitatile cadrelor didactice sunt conditionate de mobilitatile studentilor, care sunt prioritare. Mobilitatile din cadrul acestui apel se pot desfasura incepand cu data de 1 iunie 2019.

Se vor putea desfasura mobilitati sunt tarile SEE, respectiv Norvegia, Islanda si Liechtenstein.

In vederea depunerii propunerii de proiect de catre UPB, sunt necesare acordurile de cooperare bilaterala, incheiate cu entitati ce apartin tarilor mentionate anterior.

 

Prin urmare, colegii cadre didactice care intentioneaza sa propuna mobilitati in cadrul Apelului cu termen limita 10 decembrie 2018, sunt rugati sa completeze urmatoarele documentele :

- campuri platforma SEE

- buget propus (se va respecta conditia ca din totalul sumei alocate minim 60% din numarul total de mobilitati prevazute sa fie alocate studentilor si 40% sa fie alocate cadrelor didactice)

- acorduri de cooperare bilaterala incheiate

si sa le transmita la decanat prin email la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., cel mai tarziu vineri 23 noiembrie ora 18

 

Mai multe informatii gasiti atat in ghidul apelului, cat si la adresa: http://www.eea4edu.ro.