Doctorat

In the context of globalization and the increasing of mobility, Wallonia -Brussels International (WBI) launched a scholarship program of excellence for foreign citizens who have earned a Master  or Doctoral level in a higher education institution and who wish to conduct research at doctoral or postdoctoral studies in universities in Wallonia - Brussels. This program supports competitiveness poles set in the Marshall Plan 2.Vert. Excellence scholarships IN.WBI aimed especially one of the following priority areas:

- Transportation and logistics;
- Mechanical engineering;
- Biotechnology;
- Agro -industry
- Aeronautics, space environmental technology.

We will take into consideration applications to other fields (social sciences, fundamental or applied).

Types of scholarships for excellence:

- PhD scholarships with a duration of one year with possibility of extension of up to three times ;
- postdoctoral fellowships lasting at least one year with possibility of extension for up to one time;
- fellowships at doctoral or postdoctoral studies lasting 1 to 3 months (these grants can not be used to conduct research in the field and can be obtained only once).
 
Deadline for sending files :

Fellowship brief : May 1, 2013 for internships during October 2013 - January 2014 , October 1, 2013 for internships in February-March 2014 .
Files submitted after the deadline will not be accepted .
 
Information about this scholarship program and about the applications : http://www.wbi.be/cgi/bin3/render.cgi?id=0132992_article&userid=&lang=ln1&rubr=bourses+bourse

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) are și anul acesta o ofertă atractivă de burse de cercetare în Germania pentru doctoranzi, tineri cercetători (postdoc) și cadre didactice din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din România.
Sunt finanțate stagii de cercetare desfășurate în limba germană sau în limba engleză.
Se recomanda în mod deosebit următoarele programe (hyperlink-uri în text):
-           <http://bit.ly/Stagii_1-6_luni> Stagii de cercetare pentru doctoranzi și tineri cercetători: de scurtă durată (1-6 luni)
-           <http://bit.ly/Stagii_cadre_didactice_si_cercetatori> Stagii de cercetare pentru cadre didactice și cercetători (1-3 luni)
-           <http://bit.ly/Stagii_de_lucru_arta_muzica_arhitectura> Stagii de lucru pentru profesori universitari din domeniile artă și arhitectură (1-3 luni)
-           <http://bit.ly/Reinvitare_fosti_bursieri> Program de reinvitare pentru foști bursieri (1-3 luni)

În datele de 5 și 9 martie 2021 se vor organiza două sesiuni online de informare despre bursele mai sus menționate. Detalii despre cele două evenimente se găsesc pe pagina  de facebook:  <https://www.facebook.com/DAADRomania/photos/a.200018133359234/4259429030751437/> https://www.facebook.com/DAADRomania/photos/a.200018133359234/4259429030751437/

 

 

Serviciul German de Schimb Academic - DAAD - ofera pentru anul universitar 2017/18 urmatoarele burse pentru profesori universitari, doctoranzi, absolventi si studenti (programele sunt atat in limba germana, cat si in limba engleza):

 

 

 

a.       Pentru doctoranzi si tineri cercetatori durata stagiului este de 1 pana la 6 luni cu o bursa lunara in valoare de 1000 Euro (1 bursa).

 

b.      Pentru cadre didactice si cercetatori durata stagiului este de 1 pana la 3 luni cu o bursa lunara in valoare de 2000 Euro pentru asistenti, profesori asociati si tineri conferentiari si respectiv 2150 Euro pentru profesori universitari (1 bursa).

 

 

 

Termenele limita de depunere a dosarelor sunt urmatoarele:

 1. 1 mai 2017 pentru stagiile care urmeaza sa inceapa  din decembrie 2017 si respectiv mai 2018.
 2.  15 noiembrie 2017 pentru stagiile care urmeaza sa inceapa din iunie 2018 si respectiv noiembrie 2018.

Pentru informatii suplimentare puteti accesa site-ul www.daad.ro.

WBI

PROGRAMUL DE BURSE DE EXCELENTA IN.WBI

2013-2014

 

In contextul globalizarii si al mobilitatii in crestere, Valonia-Bruxelles International (WBI) a lansat un program de burse de excelenta, destinat cetatenilor straini, care au obtinut o diploma la nivel de master sau doctorat intr-o institutie de invatamant superior si care doresc sa efectueze cercetari la nivel de doctorat sau postdoctorat in universitati din Valonia-Bruxelles. Acest program vine in sprijinul polilor de competitivitate stabiliti in cadrul Planului MARSHALL 2.Vert.
Bursele de excelenta IN.WBI vizeaza in mod special domeniile prioritare urmatoare:

 • transport si logistica
 • mecanica
 • biotehnologie
 • agro-industrie
 • aeronautica-spatial
 • tehnologii pentru mediu.

Se vor lua in considerare si candidaturi pentru alte domenii (stiinte socio-umane, fundamentale sau aplicate).

Tipuri de burse de excelenta:

 • burse la nivel de doctorat cu durata de minimum 1 an, cu posibilitatea de prelungire de maximum trei ori;
 • burse la nivel de postdoctorat cu durata de minimum 1 an, cu posibilitatea de prelungire de maximum o data;
 • burse de cercetare la nivel de doctorat sau postdoctorat cu durata de la 1 la 3 luni (aceste burse nu pot fi folosite pentru a efectua cercetari pe teren si pot fi obtinute doar o data).

 
Data limita pentru trimiterea dosarelor:

 • pentru burse la nivel de doctorat sau postdoctorat cu durata de minimum 1 an: 1 martie 2013 pentru anul universitar 2013-2014;
 • pentru burse de cercetare de scurta durata:  1 mai 2013 pentru stagii in perioada octombrie 2013 - ianuarie 2014; 1 octombrie 2013 pentru stagii in perioada februarie – martie 2014.

Dosarele trimise dupa data limita nu vor fi acceptate.
 

Informatii complete despre acest program de burse si despre dosarele de candidatura :
http://www.wbi.be/cgi/bin3/render.cgi?id=0132992_article&userid=&lang=ln1&rubr=bourses+bourse
sau This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (Eric Vandelook,responsabil de program).

 

Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati:

 

Gabriela Dobre
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
021 314 06 65.

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, UPB, este membru activ al Agentiei Universitare Francofone -A.U.F. 
A.U.F. organizeaza, in fiecare an, concursul ,,EUGEN IONESCU”  care permite tinerilor cercetatori din tari francofone sa efectueze un stagiu ( de doctorat sau postdoctorat)  de 3 luni in UPB. 

 Detalii privind programul  Eugen Ionescu pentru anul 2021 gasiti aici si aici.

 

L'Université POLITEHNICA de Bucarest, UPB, est un membre actif de l'Agence universitaire francophone -A.U.F.
A.U.F. organise, chaque année, le concours "EUGEN IONESCU" qui permet à de jeunes chercheurs des pays francophones de réaliser un stage de 3 mois (doctoral ou postdoctoral) à l'UPB.
  Les détails concernant le programme Eugen Ionescu pour 2021 sont disponibles ici et ici.
 
 

Agentia universitara a Francofoniei are placerea sa va anunte ca s-a deschis apelul la candidaturi pentru bursele doctorale si postdoctorale in Romania, in cadrul programului « Eugen Ionescu ».
Candidatii eligibili provin de la parteneri universitari din regiune, care pot sa vina in stagiu la UPB (tarile prioritare sunt Albania, Armenia, Bosnia, Bulgaria, Croatia, Georgia, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Ucraina, Ungaria).

Bursele constau in:

 • o bursa lunara de 1000€ pentru postdoctorat, 800€ pentru doctorat
 • o prima de instalare de 300€
 • transport dus-intors
 • asigurare de sanatate
 • cheltuieli de laborator platite universitatii gazda

Public eligibil:

 • studenti inscrisi in doctorat, vorbitori de franceza, < 40 de ani
 • cadre didactice care au obtinut doctoratul de mai putin de 5 ani, < 47 de ani

Data limita de candidatura: 14 decembrie 2014.
Durata stagiilor: 3 luni, intre martie si iulie 2015
Universitati gazda: 26 universitati romane partenere

Mai multe informatii
Descarcati afisul

Ca în fiecare an, Ambasada Frantei va sprijini mai mulți studenți români prin intermediul burselor guvernului francez. Candidații vor fi selectați în funcție de excelența rezultatelor academice, de coerența proiectului lor și de motivarea acestora.
 
În luna decembrie, Institutul francez din România lansează un apel la candidaturi pentru programele de Master 2, Doctorat în co-tutelă și pentru programul Copernic. Candidații vor putea să-și constituie dosarul și să aplice pentru o bursă a guvernului până pe 1 martie 2013.
 
Programul « Master 2 » le permite studenţilor la masterat să beneficieze de o bursă de 10 luni pentru a efectua anul 2 de Master în Franţa. Programul « Doctorat în co-tutelă » acoperă 12 luni de mobilitate repartizate pe durata a 2 sau 3 ani universitari consecutivi, având ca scop realizarea unei teze sub dubla direcţie a unui profesor universitar român şi a unui profesor universitar francez. Pentru aceste două programe, formarea academică este aleasă de către candidat care este responsabil cu efectuarea demersurilor pentru înscrierea în instituţia ce îl va găzdui.  
 Programul post-Master COPERNIC se adresează absolvenţilor ingineri, economişti sau jurişti ce beneficiază de preferinţă de o experienţă profesională de câţiva ani şi care doresc să-şi completeze parcursul şi să obţină competenţe specifice în domeniul managementului pentru a-şi dezvolta cariera. Formarea se compune dintr-un semestru de studii în instituţii prestigioase de învăţământ din Franţa (Institut d'Etudes Politiques de Paris, Ecole des Mines de Paris-ParisTech, Collège des Ingénieurs), şi este urmată de un semestru de stagiu în cadrul uneia dintre întreprinderile partenere.
 
O nouă ofertă de burse cofinanţate şi numeroase parteneriate cu universităţile române ce propun formări de dublă diplomă cu instituţii de învăţământ superior din Franţa vor completa acest dispozitiv pentru a favoriza mobilitatea  câtorva zeci de studenţi români.
 Mai multe informatii pe: http://www.institutfrancais-roumanie.com/institutfrancais-roumanie.com/cms/articleview/id/3029/language/ro

 

Formulaire_candidature_2013_Master2.pdf

Formulaire_candidature_Doctoratcotutelle.pdf

 

Fellowships 2016

 

For exceptional university graduates from Argentina, Brazil, Colombia, Indonesia, Mexico, Romania and Venezuela, the Roberto Rocca Education Program offers fellowships to help fund studies towards the Ph.D. degree in specific fields of study that include Materials Science, Mechanical, and Petroleum Engineering (see Eligibility requirements), at a university of the student's choosing outside his or her home country.
 
Each year the Program awards around 12 to 15 new Fellowships. Fellows are selected by the Program's Scientific Committee comprising senior managers of the sponsoring companies.
 
Fellowships are awarded for a period of two years and may be used for tuition, fees and living expenses. The award amount will depend on the candidate’s financial need but in general Fellowships do not cover all expenses and candidates are encouraged to seek complementary sources of funding. At the discretion of the Roberto Rocca Education Program, fellowships may be renewed for up to an additional two years.
 
The two-month application period for the Roberto Rocca Fellowships begins in mid-October of each year.

To apply for a 2016 Fellowship click here